Mięso renifera ma unikalne właściwości - jest jednym z najłatwiej strawnych źródeł białka oraz ma korzystny skład aminokwasów. Ponieważ renifery odżywiają się jagodami, ich mięso jest bogate w przeciwutleniacze i zawiera mało tłuszczu. Dodatkowo, tłuszcz należy do nienasyconych, co jest pożądane dla zdrowej diety. Zawartość kwasów Omega jest podobna jak w mięsie z ryby.
Energia 3 900 kcal/kg.
Omega 3: 0,34 %, Omega 6: 2,1 %.
SKŁAD:
mączka z mięsa renifera (28%), mączka z mięsa dzika (22%), żółty groch (20%), tłuszcz z kurczaka, mączka z kaczki (6%), wątroba kurczaka (3%), jabłka (3%), skrobia z tapioki (3%), olej z łososia (2%), marchew (1%), siemię lniane (1%), ciecierzyca (1%), muszle, ekstrakt z chrząstki, drożdze piwne, korzeń cykorii, yucca schidigera (0,01%), algi (0,01%), psyllium (0,01%), tymianek (0,01%), rozmaryn (0,01%), oregano (0,01%), żurawina (0,0008%), jagody (0,0008%), maliny (0,0008%).
ANALIZA:
białko 38%, tłuszcz 18%, popiół 8,2%, włókno 2,5%, wilgotność 10%, wapń 1,8%, fosfor 1,5%