Karma bogata w białko o wysokiej zawartości lizyny i leucyny wzmacniających mięśnie i kości. Jagnięcina stanowi cenne źródło żelaza i miedzi – składników mineralnych podnoszących odporność organizmu Składniki te są też odpowiedzialne za prawidłową funkcję krwi i układu krążenia. Dodatkowo tłuszcz z tego gatunku mięsa charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych z rodziny n-3 i n-6, które poprzez kontrolę procesów zapalnych stymulują funkcje skóry. Dodatek marchewki wzbogaca karmę we włókno pokarmowe dające uczucie sytości i stymulujące pracę przewodu pokarmowego oraz wzbogaca walory smakowe karmy.
SKŁAD:
mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego 60% (w tym 4% płuc jagnięcych), warzywa (marchew 7%), zboża (ryż brązowy naturalny 4%) oleje i tłuszcze (olej lniany 0,2%), substancje mineralne
ANALIZA:
białko 10%, oleje i tłuszcze surowe 7%, popiół surowy 2,5%, włókno surowe 0,8%, wilgotność 78%, wapń 0,3%, fosfor 0,25%
Dawkowanie: