Dr.Berg Felikatessen kurczak i łosoś to karma, którą niemal każdy kot zjada z dużym apetytem. To w dużej mierze zasługa wysokiej zawartości delikatnego mięsa kurczaka i łososia podnoszącego smakowitość karmy. Receptura karmy opiera się na wysokiej jakości składnikach, starannie dobranych, aby optymalnie zaspokoić potrzeby Twojego kota. Mięso wykorzystywane w karmie jest suszone i potem mielone, nie stosujemy żadnych hydrolizatów. To karma kompletna dla kotów w każdym wieku.
Poznaj zalety karmy FELIKATESSEN z kurczaka i łososia:
Skład:
Kurczak 39% ( suszony i mielony), ziemniaki 33,5% (suszone i mielone), tłuszcz drobiowy 13%, łosoś 12% (suszony i mielony), minerały 1,48%, olej z łososia 1%, rumianek 0, 02%
Składniki analityczne:
Białko surowe 34%, tłuszcz surowy 20%, włókno surowe 2,2%, popiół surowy 7,5
Dodatki dietetyczne (na kg):
Wit A 12 000 IU, Wit D3 840 IU, Wit E 120 mg, miedź jako siarczan miedzi (II) 3,6 mg, cynk jako tlenek cynku 48 mg, jod jako jodan wapnia 1,3 mg, tauryna 2000 mg.
Zalecane dawkowanie:
W zależności od aktualnej wagi i poziomu aktywności podawaj kotu następujące ilości dziennie:
Waga Ilość karmy
do 3 kg: do 40 g
3-4 kg: 40-50 g
4-5 kg: 50-60 g
5-7 kg: 60-80 g
7-10 kg: 80-100 g
Proszę podawać karmę w temperaturze pokojowej i zapewnić kotu świeżą wodę pitną, jeśli to możliwe, w kilku miskach. Nasza karma zawiera - jak w naturze - niewiele surowych włókien, dzięki czemu jest bardzo strawna. Jeśli Twój kot jest kotem niewychodzącym prosimy o zapewnienie mu wystarczającej ilości trawy dla kotów lub podobnych pomocy pomagających usunąć kotu kule włosowe z przewodu pokarmowego.
Instrukcje przechowywania:
Prosimy o przechowywanie karmy zamkniętym opakowaniu w chłodnym miejscu, ponieważ dla dobra Twojego zwierzęcia nie używamy żadnych konserwantów
Twórca marki Dr. Berg
WETERYNARZ z sercem i duszą * Ekspert i pasjonat zdrowego żywienia * Autor, który łączy wiedzę ze zrozumieniem potrzeb * Twórca receptur karm z wiedzą i wyobraźnią
Czyli
Dr med. wet. Gregor Berg
Jest praktykującym w klinice weterynarzem, ekspertem w zakresie odżywiania zwierząt, twórcą autorskich receptur karm oraz autorem licznych publikacji na temat zdrowia i żywienia małych zwierząt. Jego wiedza jest połączeniem nauki, wieloletniej praktyki w dziedzinie medycyny zwierząt oraz pracy w urzędzie kontroli artykułów spożywczych.
Jako twórca receptur karm weterynaryjnych dla psów i kotów śledzi najnowsze osiągnięcia naukowe w tej dziedzinie aby wykorzystać je przy opracowaniu nowoczesnych, dostosowanych do współczesnych wymogów żywienia zwierząt domowych.