Łosoś jest dobrym źródłem wysoko przyswajalnego białka. Jest łatwy do strawienia i ma właściwości przeciwzapalne. Łosoś jest również bogaty w kwasy omega-3, które mają pozytywny wpływ na rozwój i metabolizm organizmu. Tłuszcz łososia sprzyja zdrowiu sierści i skóry. Indyk ma wysoki poziom pierwiastków śladowych, takich jak cynk, a także zawiera witaminy B3 i B6, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania mózgu i mięśni oraz rozwoju organizmu.
Energia 3 800 kcal/kg.
Omega 3: 0,68 %, Omega 6: 2,2 %.
SKŁAD:
mączka z łososia (25%), mączka z indyka (20%), żółty groch (18%), tłuszcz z kurczaka, łosoś bez kości (6%), hydrolizat białka z kurczaka (5%), skrobia z tapioki (5%), jabłka (3%), wątroba kurczaka (3%), olej z łososia (2%), marchew (1%), siemię lniane (1%), ciecierzyca (1%), muszle, ekstrakt z chrząstki, drożdze piwne, korzeń z cykorii, yucca schidigera (0,011%), algi (0,01%), psyllium (0,01%), tymianek (0,01%), roozmaryn (0,01%), oregano (0,01%), żurawina (0,0008%), borówka (0,0008%), mailny (0,0008%)
ANALIZA:
białko 38%, tłuszcz 16%, popiół 7,8%, włókno 2,5%, wilgotność 10%, wapń 1,3%, fosfor 1%