Łosoś jest dobrym źródłem wysoko przyswajalnego białka. Jest łatwy do strawienia i ma właściwości przeciwzapalne. Łosoś jest również bogaty w kwasy omega-3, które mają pozytywny wpływ na rozwój i metabolizm organizmu. Tłuszcz łososia sprzyja zdrowiu sierści i skóry. Indyk ma wysoki poziom pierwiastków śladowych, takich jak cynk, a także zawiera witaminy B3 i B6, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania mózgu i mięśni oraz rozwoju organizmu.
Energia 4 100 kcal/kg.
Omega 3: 0,71 %, Omega 6: 2,67 %
SKŁAD:
mączka z łososia (25%), mączka z indyka (20%), żółty groch (19%), tłuszcz z kurczaka, łosoś bez kości (5%), hydrolizat białka z kurczaka (5%), skrobia z tapioki (5%), wątroba kurczaka (3%), jabłka (2%), olej z łososia (2%), marchew (1%), siemię lniane (1%), ciecierzyca (1%), muszle, ekstrakt z chrząstki, drożdże piwne, korzeń cykorii, yucca schidigera (0,011%), algi (0,01%), psyllium (0,01%), tymianek (0,01%), rozmaryn (0,01%), oregano (0,01%), żurawina (0,0008%), borówki (0,0008%), maliny (0,0008%).
ANALIZA:
białko 38%, tłuszcz 20%, popiół 7,9%, włókno 2,5%, wilgotność 10%, wapń 1,4%, fosfor 1,1%