Odpowiednia koncentracja energii oraz składników odżywczych wspiera organizm w okresie rekonwalescencji, po przebytych zabiegach operacyjnych lub przy wystąpieniu braku apetytu.
SKŁAD:
wieprzowina 46% (płuca, serca, wątroba, mięso), rosół, kurczak 15% (żołądki, wątroba), jaja 6%, olej lniany 3%, ryż naturalny brązowy 2,5%, substancje mineralne, olej z łososia 0,5%, drożdże piwne suszone 0,5% (źródło prebiotyków: MOS oraz beta-glukanów), nasiona babki płesznik 0,3%, jukka Mojave 0,02%.
ANALIZA:
białko – 12%, oleje i tłuszcze surowe – 8%, popiół surowy – 2,2%, włókno surowe – 1%, wilgotność – 75%, wapń – 0,3%, fosfor – 0,25%, kwasy omega-3 – 1%, kwasy omega-6 – 1,5%.
Dodatki dietetyczne na 1 kg:
Witamina D3 – 450 IU, Witamina E (octan dl-alfa-tokoferylu) – 40 mg, Witamina C – 2000 mg, Cynk (tlenek cynku) – 30 mg, Miedź (siarczan miedzi, pięciowodny) – 0,4 mg, Mangan (tlenek manganu) – 2 mg, Jod (powlekany, granulowany jodan wapnia, bezwodny) – 0,3 mg, L-karnityna – 800 mg, Tauryna – 500 mg. Wartość energetyczna: 115 kcal/100 g.